Seiko Tissot Storm
značkové hodinkygaleriesortimentporadnakontakt
 

Jak pečovat o hodinky

Hodinkám je nutno věnovat přiměřenou péči, pokud mají nejen správně ukazovat čas, ale plnit i funkci módního doplňku, u dámských hodinek mnohdy i funkci šperku. Doporučuje se dodržovat těchto několik zásad:

1. Po nabytí hodinek si pečlivě pročíst návod k obsluze a záruční list.
2. Používat hodinky jen k účelu, ke kterému jsou určeny, tzn., společenské hodinky pouze ke společenským účelům, sportovní hodinky např. k plavání.
3. Vždy si zkontrolovat na číselníku nebo na zadním víčku hodinek stupeň vodotěsnosti a používat je pouze v tom prostředí, pro které byly zkonstruovány (viz. vodotěsnost hodinek). Hodinky nevodotěsné, nebo označené WR se nesmí používat při plavání!
4. Nikdy nemanipulovat s korunkami a tlačítky hodinek ve vodě nebo když je povrch hodinek mokrý.
5. Chránit hodinky před nárazy, působení magnetu, el.pole.
6. Chránit hodinky před rozpouštědly, rtutí, saponáty, lepidly, barvami, kosmetickými přípravky.
7. Chránit hodinky před extrémními teplotami. Normální teplotní rozmezí, ve kterém se hodinky mohou používat bez rizika, je od -5 do +35 stupňů C. Teploty pod mínus 10 stupňů mohou vyvolat přechodné zpožďování hodinek nebo zkrátit životnost baterie. Chod hodinek se upraví, jakmile jsou hodinky opět v normální teplotě.
8. Očistit občas pouzdro a náramek hodinek od nečistot měkkým hadříkem.
9. Provádět výměnu baterie vždy v odborném servisu a dbát, aby byla vsazena kvalitní baterie. U vodotěsných hodinek označených 100 M, 200 M a více, vyměňovat baterii vždy v servisním středisku, které zaručí jejich další vodotěsnost. K výměně baterie přistoupit ihned, jakmile se sekundová ručička začne pohybovat ve dvousekundových intervalech.
10. Vyvarovat se neodborným zásahům, jakékoliv nedoborné otevírání hodinkám škodí.


 
 




značkové hodinky | galerie | sortiment | poradna | kontakt | partneři Copyright © Zlatnictví Arnošt Korčak
Design TemplateYes - Free Web Templates